Blog

 

Wist u dat Chiropractie bekend is geworden en erkenning heeft behaald vanwege de Spaanse griep epidemie en niet puur door het behandelen van rugklachten?

 

Veel mensen denken dat Chiropractie iets is voor alleen pijnklachten in de rug. Veel mensen weten echter niet waardoor Chiropractie bekend is geworden. Dit is niet vanwege het effectief behandelen van pijnklachten, maar dit komt door een historisch event gedurende 1917-1918 tijdens de Spaanse griep epidemie, waardoor chiropractie in Amerika volledig voet aan de grond heeft gekregen bij de overheid en medische wereld. Hoe dat zo, zul je denken? Om dat uit te leggen, gaan we de geschiedenis in.

 

In 1895 is de Chiropractie ontstaan als naam, doordat een recent geworden dove man, weer kon horen na manipulatie van de wervelkolom. Echter werd er tijdens de periode van Hippocrates al gemanipuleerd (gekraakt) bij klachten. Zoals Hippocrates toen al zei: "Je bent zo gezond als de gezondheid van je wervelkolom." Dus vóór Christus wist men al dat ziektes uit de wervelkolom konden komen. Door het behandelen van deze dove man en de visie van de eerste 'chiropractor', werd de eerste school opgericht en studeerden er mensen af als chiropractor. Het was pas tot 1917-1918 dat chiropractie voet aan de grond kreeg in de medische wereld. In 1917-1918 heerste de Spaanse griep over de gehele wereld. Zoals er nu nog steeds niet alles bekend is over epidemieën, was destijds niets bekend over de preventie, behandeling of genezing van deze griep. De hele wereld was overgeleverd aan de genade van de Spaanse griep. Door deze epidemie groeide een jong beroep uit tot een nieuwe vorm van veiligheid voor zieke mensen.

 

Hoe gebeurde dit? Chiropractoren kregen ontzettend goede resultaten bij mensen met deze griep, terwijl de mensen die behandeld werden in de medische sector in grote getalen overleden. De medische wereld wist zich geen raad en chiropractoren werden overal ingeschakeld om mensen te laten overleven. Voor de feiten gaan we de statistieken in.

 

In Davenport, Iowa; 50 doktoren behandelde 4953 mensen waarvan er 274 overleden. In dezelfde stad behandelden 50 chiropractoren inclusief studenten en faculteitsleden van de Palmer School of Chiropracic 1635 mensen waarvan er 1 overleed.

 

In de staat Iowa behandelden doktoren 93.590 mensen waarvan er 6.116 van overleden. Oftewel, 1 op 15 overleed. In dezelfde staat behandelden chiropractoren 4.735 mensen met maar 6 mensen die overleden. Oftewel, 1 op 879 mensen overleed.

 

Nationale nummers lieten zien dat chiropractoren 46.394 mensen behandelden gedurende 1918, waarvan er 54 overleden. 1 op 886.

 

Rapporten laten zien dat in New York in 1918, van iedere 10.000 mensen die medisch werden behandeld aan de Spaanse griep, 950 overleden. Van iedere 10.000 mensen met longontsteking die medisch behandeld werden, overleden er 6.400.

 

In dezelfde epidemie waarbij mensen zonder medicatie, maar met natuurlijke behandelmethodes zoals chiropractie, werden behandeld, overleden er maar 25 mensen aan de Spaanse griep uit een groep van 10.000 mensen en van de mensen men longontsteking overleden er maar 100 uit een groep van 10.000 mensen.

 

Zo zijn er nog meer statistieken. Wat nog meer opvallend is, is dat bij 233 mensen die opgegeven waren door de doktoren, chiropractoren werden ingeschakeld. Op 25 mensen na, overleefden iedereen de griep.

 

Er zijn nog meer zaken. Een chiropractor in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gevraagd om zijn intrek te nemen in een ziekenhuis. De medische staff zonden alle patiënten met Spaanse griep naar de chiropractor voor behandeling in de maanden dat deze influenza heerste. De bevelhebbende commandant was zo onder de indruk dat hij vroeg om deze chiropractor toe te voegen aan zijn medische staff.

 

Veel verhalen zijn aanwezig van patiënten en chiropractoren die vertellen over het overleven van de Spaanse griep door chiropractische behandelingen, het vele werk dat chiropractoren in deze tijd verzetten met paard en wagen, verhalen over mensen die waren opgegeven en overgeleverd waren om te overlijden. Of de mensen die overleefden door chiropractie, welke zelf chiropractor zijn geworden als resultaat. Allemaal mooie verhalen. Door deze zware maar behulpzame periode voor chiropractoren werd chiropractie meer bekend bij het gewone volk en de overheid. Juist deze periode van hulp door chiropractoren leidde ertoe dat in 1917 de eerste wet werd aangenomen in Texas om Chiropractie legaal te maken. En vele volgden daarna.

 

Het is jammer dat in Nederland toch nog zo weinig bekend is over chiropractie en dat mensen de chiropractor alleen maar bezoeken voor hun pijnklachten. Chiropractie is zoveel meer dan dat. Het eerste wat ik zelf doe als mijn kinderen, ikzelf, mijn teamleden of mensen waar ik van hou, ziek zijn, is een behandeling geven of ondergaan als ikzelf in zeldzame gevallen, ziek ben. Uit onderzoek blijkt dat het manipuleren van de wervelkolom (m.n. de nek) het immuunsysteem stimuleert met 200%. Het is mooi om dan deze oude historische verhalen voorbij te zien komen, die dit allemaal bevestigen, wat ik vanuit mijn eigen intuïtie ook weet en ervaren heb. Liever een systeem/lichaam dat sneller kan handelen omdat het beter functioneert (connectie tussen brein en alle weefsels in het lichaam werken beter), dan een waarbij het immuunsysteem wordt onderdrukt door medicatie en waarbij de koorts laag gehouden wordt. Het is dan onmogelijk voor het systeem om een goede aanvalsreactie te geven met als resultaat dat mensen langer ziek zijn. Met de epidemie die al gaande is, waarbij bacteriën resistent zijn tegen antibiotica, is het toch belangrijk dat er nagedacht wordt over wat de beste en meest natuurlijke manier is om mensen snel te laten genezen.

 

De natuur weet het wel. Het heeft ons optimaal gemaakt. Hoe kunnen we dit zo goed mogelijk ondersteunen?

 

Bronnen:

Www.PlanetChiropractic.com

http://itsforyourlife.com/immune-system-2/