Hoe wij werken

 

Onze praktijk vindt het belangrijk om naast klachten, ook met de algehele gezondheid te werken van mensen. Door het behandelen van functiestoornissen (blokkades) en neurologische afwijkingen, zal er een resultaat zijn op lokaal gebied, maar ook op algeheel lichamelijk gebied. Doordat de zenuwen alle weefsels aansturen in ons lichaam, zullen die door hun herkregen vrijheid, beter hun signalen kunnen doorgeven. Het lichaam functioneert beter, heeft energie over voor andere zaken en organen zullen beter gaan functioneren. Al met al zal de algehele gezondheid van mensen verbeteren.

Doordat wij op de gezondheid gericht zijn, zullen wij niet alleen kijken naar lokaal gebied. Alles staat met elkaar verbonden. Onderrug klachten kunnen bijvoorbeeld hun oorsprong hebben in de nek etc. Daarnaast doen wij een uitvoerig neurologisch onderzoek. Een zwakke neurologie vanuit de hersenen zal direct een slechte aansturing hebben naar het lichaam, waardoor een disbalans kan ontstaan. Wanneer dit het geval is, kunnen wij d.m.v. onze behandeling een verbetering creëren. Omdat slijtage in de eerste fases geen klachten geven en dit niet aangevoeld kan worden door middel van onderzoek, maken wij gebruik van de iDXA scan. Deze kan ons laten zien of er slijtage aanwezig is in de gehele wervelkolom en wat de botkwaliteit is. Hier kan dan in een vroeg stadium iets aan gedaan worden, d.m.v behandeling, danwel advies op botontkalkingsgebied.

Naast het behandelen, vinden wij voorlichting heel belangrijk. Met name voeding en beweging zal aan bod komen. De juiste voeding is namelijk een goede ondersteuning van onze behandeling. Wanneer er in de levensstijl nog andere verbeteringen plaats zouden kunnen vinden, zal dat ook besproken worden. Wanneer andere therapieën een optie zijn om nog meer verbetering te krijgen, kan er na overleg met de patiënt, doorverwezen worden.

Verder vinden wij het belangrijk dat mensen zijn wie ze zijn. Wanneer men met vragen zit of onzekerheden heeft over de behandeling, willen wij dat graag weten. Zo kunnen we gezamenlijk tot een oplossing komen die voor beide kanten tot voldoening leiden.